وب سايت من مدیر سایت: علیرضا باقری (دانشجوی دوره کارشناسی ارشد گرایش حقوق جزا و جرم شناسی )
وبسایت صوت حقوق هیچ سایتی و نمایندگی دیگری ندارد.
فایل صوتی تشریحی و جزوه و سوالات دروس{ حقوق تجارت - حقوق مدنی - ایین دارسی کیفری - اصول فقه - ایین دادرسی مدنی - تدریس حقوق جزای عمومی و اختصاصی بر اساس قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 - متون حقوقی (lawtexts) - متون فقه ( شرح لمعه )}
ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی
تماس :
alirezabagheri_arshad@yahoo.com
026-34421826
09124667931
09396941377
موضوعات آرشيو مطالب نويسندگان لوگو |
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
حضانت در اصطلاح عبارت است از نگهداری مادی ومعنوی از طفل و پرورش و سرپرستی کودک توسط پدر یا مادر و کسانی که قانون مقرر کرده است. نگهداری طفل در درجه اول با والدین او خواهد بود. طبق قوانین ایران حضانت فرزند تا رسیدن طفل به سن بلوغ (در دختران 9 سالگی و در پسران 15 سالگی) به عهده والدین است و شخصی که حضانت به او محول شده است، حق خودداری از حضانت و یا اسقاط حق را ندارد؛ به عبارت قانونی "حضانت حق و تکلیف ابوین است"؛ بدین معنیکه والدين حق دارند حضانت و سرپرستي كودك خود را به عهده گيرند و قانون جز در موارد استثنايي نميتواند آنان را از اين حق محروم كند و از سوي ديگر آنان مكلف هستند تا زماني كه زنده هستند و توانايي دارند، نگهداري و تربيت فرزند خويش را به عهده گيرند.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
علامت تجاری علامت يعني هر نشان قابل رؤيتي كه بتواند كالاها يا خدمات اشخاص حقيقي يا حقوقي را از هم متمايز سازد. هر کلمه، حرف یا حروف، عدد، ترسیمات، عکس، شکل، رنگ، تصویر، برچسب یا ترکیب آنها که برای تشخیص کالاها یا خدمات بکار رود، علامت تجاری محسوب میشود. حق استفاده انحصاري از يك علامت به كسي اختصاص دارد كه آن علامت را طبق مقررات قانون ثبت علائم تجاری، به ثبت رسانده باشد.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
سفته طبق ماده 307 سفته یا فته طلب سندی است که به موجب آن امضا کننده تعهد می کند مبلغی در موعد معین و یا هر وقت که حامل یا شخصی که سفته را در اختیار دارد، پولش را طلب کند بپردازد. اگر چه سفته حالا دیگر با ظهور چک ، جایگاه اولیه خود را از دست داده است ، اما هنوز دارای اعتبار و پشتوانه قانونی بالایی داشته و اگر مطابق قانون تنظیم شده باشد، دارنده آن از مزایای قانونی برخوردار است که اسناد عادی دارای چنان اعتباری نیستند. شاید تنها دلیل رواج بیشتر چک نسبت به سفته ، سهولت در صدور و وصول چک است ، چرا که فرد خیلی راحت می تواند با گرفتن یک دسته چک ، هر مبلغی که دوست داشته باشد از یک تومان تا هر چند میلیارد و تریلیارد تومان که می خواهد چک صادر کند و به دست خلق الله بدهد، اما درباره سفته این طوری نیست و صادر کننده باید برابر با مبلغی که قرار است تعهد بدهد، اوراق سفته را از بانک یا مراکز فروش آن بخرد و روی آنها به تعهد اقدام کنند.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
ماده 1103 قانون مدنى: «زن و شوهر مکلف به حُسن معاشرت با یکدیگرند.» یکى از حقوق و وظایف متقابل و مشترک زوجین حسن معاشرت نسبت به یکدیگر است. به عبارت دیگر، زن وظیفه دارد با شوهرش به نیکى معاشرت نماید و نیز حق دارد از شوهر خویش حُسن معاشرت بخواهد. مرد نیز حق دارد از همسر خویش تکریم و حسن معاشرت طلب نماید و در مقابل، موظف است به نیکى و مهربانى با همسرش رفتار کند. در زندگى زناشویى یکى از دستورات اخلاقى که بسیار مورد تأکید قرآن کریم و پیشوایان دین مىباشد ـ تا جایى که این دستور اخلاقى جنبه حقوقى و تکلیفى پیدا نموده ـ مسئله «حُسن معاشرت» و «خوشرفتارى» با یکدیگر است. در زندگى زناشویى آنچه بیش از همه اهمیت دارد آن است که زن و شوهر خودشان را متعلق به یکدیگر بدانند و هریک سعادت و خوشبختى دیگرى را سعادت و خوشبختى خویش بداند و بدبختى و گرفتارى دیگرى را گرفتارى و غم خویش به حساب آورد. اگر هر دو با این دیدگاه به زندگى زناشویى گام نهند و همینگونه ادامه دهند، بدون تردید، زوج موفق و خوشبخت و سعادتمند خواهند بود و در پرتو این خوشبختى اولاد صالح نیز به جامعه تحویل مىدهند. بنابراین، حسن معاشرت حق و وظیفه طرفینى است؛ زن باید با شوهرش به نیکویى معاشرت کند و با اخلاق خوش و چهره بشاش برخورد نماید و مرد نیز مىباید همینگونه باشد. اسلام به احسان به خانواده دعوت مىکند و هرچه را به بنیان خانواده زیان برساند حرام مىداند. خداوند مىفرماید: «با همسرتان خوشرفتارى کنید.» و نیز مىفرماید: «به زنان زیان وارد نسازید که زندگى برایشان سخت شود.» همچنین پیامبر صلى الله علیه و آله فرمودند: «بهترین شما بهترین کس براى خانوادهاش هست، و من براى خانوادهام بهترینم.»
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
نفقه ✅ نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن ، البسه ، غذا ، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض . ✅ در عقد دائم نفقه زن به عهده شوهر است ✅ درعقد موقت زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده یا آنکه عقد مبنی برآن جاری شده باشد ✅ هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کندمستحق نفقه نخواهدبود. ✅زن می تواند در صورت خودداری شوهر از دادن نفقه به محکمه رجوع کند در این صورت محکمه میزان نفقه را معین و شوهر را به دادن آن محکوم خواهد کرد
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
استرداد جهیزیه وقتی زن جهیزیه خود را مطالبه کند و بر اساس اقرار مرد، شهادت شهود یا فهرست سیاهه و دیگر دلایل محکمه پسند ثابت شود کە زن مقدار و اقلام مشخصی از اثاث البیت را بە عنوان جهیزیه بە خانه مرد آورده و تحویل مرد داده، هر زمان اراده کند میتواند از زوج این وسایل را پس بگیرد و زوج حق مخالفت ندارد و مکلف است عین این وسایل را متناسب با شان زوجه بە عنوان نفقه برای او فراهم کند. این موضوع هم بستگی بە هیچ چیز ندارد و زن حتی در زمانی کە خوش و خرم با همسرش زندگی می کند هم می تواند از همسرش جهیزیه خود را مطالبه کند.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
قانون استفاده زوج از جهیزیه مطابق قانون زوج در صورت استفاده درست، نسبت بە عین اموال مسوولیت ندارد. بە طور مثال اگر جهیزیه زنی بر اثر افتادن در حین حمل و نقل یا نوسان برق صدمه دید یا این کە بر اثر مرور زمان مستهلک شد، زوج هیچ مسوولیتی در این خصوص ندارد و نیازی نیست غرامتی بە زوجه بدهد. البته در قانون، تهیه اثاث خانه بە عهده مرد گذاشته شده و زن اساسا وظیفهای ندارد جهیزیهای با خود بە خانه همسرش بیاورد و بە عنوان اثاث خانه در اختیار مرد قرار دهد. (ممتاز نیوز)
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
شرایط صحت معامله عقود و معاملاتی که در جامعه واقع میشود، دارای تعدد و تنوع است و هر معاملهای ویژگی، خصایص و آثار مخصوص به خود را دارد. هر چند که معاملات متنوع و متعددند، اما همه آنها وجوه مشترکی دارند که شرایط اساسی صحت معاملات نامیده میشود. معامله در صورتی واجد آثار قانونی میشود که دارای چهار شرط اساسی باشد: 1- قصد طرفین و رضای آنها. 2- اهلیت (شایستگی) طرفین. 3- موضوع معین مورد معامله. 4- مشروعیت جهت معامله.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
شرط نخست در صحت معامله: قصد طرفین و رضای آنها منظور از قصد و رضای طرفین در حین انجام معامله این است که آنها برای انعقاد و شکلگیری قرارداد، دارای ارادهای سالم بوده و رضایت نیز داشته باشند و نیز در محیطی به دور از تهدید، زور، فشار و اجبار تصمیم به انعقاد قرارداد بگیرند. البته دو واژه قصد و رضا از نظر حقوقی با هم تفاوتهایی دارند و باید به ترتیب و پشت سر هم محقق شوند تا موجب اعتبار یک معامله شوند: منظور از رضا، تمایلی است که پس از سنجش سود و زیان ناشی از بستن قرارداد در فرد ایجاد میشود و مراد از قصد، همان تصمیمی است که شخص پس از رضایت به انجام معامله میگیرد و به بستن قرارداد منجر میشود. در واقع رضا به مرحله تصمیمگیری مربوط میشود و قصد به مرحله اجرا که در هیچ کدام از این دو مرحله نیز نباید کسی، فرد را مجبور به انجام کار کرده باشد. علاوه بر قصد و رضا، افرادی که وارد یک معامله میشوند، باید دارای عقل و اختیار نیز باشند و برای انعقاد قرارداد، اکراهی نداشته باشند. مسلما هیچ کس با فردی که سفیه یا ناقصالعقل یا مجنون است، معامله نمیکند؛ چون تنظیم قرارداد با چنین افرادی باطل است. چرا که این افراد عقل معاش و قدرت سنجش سود و زیان مالی را ندارند و نمیتوانند تشخیص دهند قراردادی که منعقد میکنند به نفع آنها است یا به ضررشان.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 14:11
شرط دوم در صحت معامله: اهلیت (شایستگی) طرفین اهلیت، شایستگی است که انسان برای دارا شدن حق و اعمال آن پیدا میکند. مطابق ماده ۲۱۱ قانون مدنی، طرفین معامله در صورتی اهل محسوب میشوند که بالغ، عاقل و رشید باشند. (سن رشد در ایران برای انجام معاملات و تصرف در امور مالی ۱۸ سال تمام است.) اهلیت به دو صورت است، اهلیت استیفا و اهلیت تمتع. اهلیت تمتع شایستگی انسان برای دارا شدن حقوق مدنی و بهرهمندی از آن، به صورتی که دارای حق و تکلیف شود را اهلیت تمتع گویند. هر انسانی به محض زنده متولد شدن تا هنگام مرگ دارای اهلیت تمتع است. اهلیت استیفا به شایستگی انسان برای اعمال حقوقی، اهلیت استیفا گفته میشود. لازمه اهلیت استیفا، اهلیت تمتع است، زیرا انسان باید دارای حقی باشد تا بتواند نسبت به آن اقدام کند. بر خلاف اهلیت تمتع، بعضی از افراد دارای اهلیت استیفا نیستند.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
راهکارهای قانونی برخورد با امتناع کنندگان از پرداخت شارژ ساختمان گرچه مالکیت حقی است که قانون به رسمیت شناخته و مالک حق استفاده مطلق، دائمی و انحصاری از ملک خود را دارد، ولی در کلیه مجموعه های ساختمانی اعم از مسکونی و تجاری، چگونگی تصرف مالک باید به گونه ای باشد که به حقوق همسایگان آسیبی نرساند. بعضی اوقات ساکنان آپارتمانها در شهرها با مشکل عدم پرداخت هزینه های مشترک و به اصطلاح حق شارژ روبرو هستند. در حالی که راهکار قانونی این است که، در صورت خودداری مالک یا مستأجر یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک، مدیر ساختمان مراتب را از طریق ثبت اظهارنامه در دفاتر خدمات قضایی، به وی ابلاغ می کند و اگر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه، وی سهم بدهی اش را پرداخت نکند مدیر ساختمان می تواند از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره خودداری کند. لازم به گوشزد می باشد که منظور، فقط خدمات مشترک است، بنابراین اگر برق یا آب اختصاصی مالک امتناع کننده از هزینه شارژ باشد، مدیر نمی تواند آن را قطع کند.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
سوال: اگر زن درخانه به دور ازچشم شوهرش به شخص دیگری(مرد) پیامک های نامناسب بدهد، حکمش چیست؟ پاسخ:
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
آیا میدانید مجازات قسم دروغ چیست؟ ✅ قسم و شهادت دروغ و افشای سر از جرائمی هستند که قانونگذار در قانون تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده(کتاب پنجم) به آن اشاره کرده و برای آنها مجازات تعیین کرده است. در ماده 649 و 650 این قانون آمده است: ماده ۶۴۹: هرکس در دعوای حقوقی یا جزایی که قسم متوجه او شده باشد سوگند دروغ یاد نماید به شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد. ماده ۶۵۰: هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد. تبصره: مجازات مذکور در این ماده علاوه بر مجازاتی است که در باب حدود و قصاص و دیات برای شهادت دروغ ذکر گردیده است.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
چک یا سفته، کدامیک برای ضمانت دریافت طلب مناسبتر است؟ قانونگذار این اجازه را داده که از سفته به عنوان تضمین نیز استفاده شود اما در خصوص چک، قانونگذار چنین اجازهای را نداده زیرا چک وسیله پرداخت نقدی است و موضوع تضمین هنگامی مطرح میشود که قرار است بدهی با وعده پرداخت و در وعده پرداخت شود. در مواردی که طلبکار قصد انتخاب یکی از اسناد تجاری سفته یا چک را بابت ضمانت طلب خود، از بدهکار دارد، از طرف مقابل خود چک دریافت کند، بهتر است زیرا در صورتی که فردی بدهکار در آینده از پرداخت بدهی خود امتناع کند، راحتتر میتواند به حق خود برسد. البته در صورتی که فرد طلبکار چک را از شرکتی دریافت کند به این معنا که صادرکننده چک، مدیران یک شرکت باشند و چک برگشت بخورد، مدیری که چک را صادر و آن را امضا کرده است، همراه با خود شرکت دارای مسئولیت حقوقی است و مسئولیت کیفری چک نیز متوجه مدیر خواهد بود.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
تفاوت توقيف، ضبط و مصادره اموال ✅توقيف اموال عملی حقوقی و موقت است، لذا اموال توقيف شده پس از برائت خوانده و يا پس از تاديه ديون به خواهان، " قابل برگشت" به مالک اوليه اموال میباشد. ✅ضبط اموال عملی حقوقی و دائم است، لذا اموال مضبوط در يک پرونده مطروحه هميشه به نفع دولت جمع آوری میگردد و "غير قابل برگشت" به مالک اوليه اموال میباشد. تمثيلا عملكرد سازمان جمع آوری اموال تمليكی كشور چنين عملی است. ✅مصادره اموال در واقع اين عنوان حقوقی به ضبط اموالی تلقی می گردد كه مصرح قانونی در منطوق قانون (متن قانون) داشته باشد، از جمله مفاد منطوق صريح قانون اساسی در اصل ۴۹، كه مبين استحصال ثروت های نامشروع توسط فرد يا افراد میباشد.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
اثر فوت طرفین دادرسی : ✅ فوت خوانده قبل از تقدیم دادخواست(اقامه دعوی بر متوفی) *صدور قرار عدم استماع دعوا* ✅ فوت یکی از اصحاب دعوا در حین دادرسی (اگر دعوا قائم به شخص باشد مثلا" طلاق و تمکین) *صدور قرار سقوط دعوا ✅ فوت یکی از اصحاب دعوا در حین دادرسی *صدور قرار توقیف دادرسی * مستند: ماده 105 ق.آ.د.م ✅ فوت یکی از اصحاب دعوا پس از ختم دادرسی " اثری ندارد "
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
درخواستهای بدون نیاز به تنظیم دادخواست 1⃣درخواست تامین دلیل 2⃣درخواست صدور گواهی انحصار وراثت 3⃣درخواست مهر و موم 4⃣درخواست ترکه 5⃣درخواست تحریر ترکه 6⃣درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش 7⃣درخواست صدور صلح و سازش 8⃣درخواست تاخیر اجرای حکم 9⃣درخواست تعیین قیم
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
رأی وحدت رویه شماره 617ـ 1376.4.3 هیأت عمومی دیوان عالی کشور بموجب بند الف ماده یک قانون ثبت احوال مصوب سال 1355 یکی از وظایف سازمان ثبت احوال ثبت ولادت و صدور شناسنامه است و مقنن دراین مورد بین اطفال متولد از رابطه مشروع و نامشروع تفاوتی قائل نشده است و تبصره ماده 16 و ماده 17 قانون مذکور نسبت به مواردی که ازدواج پدرو مادر به ثبت نرسیده باشد و اتفاق در اعلام ولادت و صدورشناسنامه نباشد یا اینکه ابوین طفل نامعلوم باشد تعیین تکلیف کرده است لیکن درمواردی که طفل ناشی از زنا باشد و زانی اقدام به اخذ شناسنامه ننماید بااستفاده از عمومات و اطلاق مواد یاد شده و مسأله 3 و مسأله 47 از موازینقضائی ازدیدگاه حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، زانی پدر عرفی طفل تلقی و نتیجه کلیه تکالیف مربوط به پدر از جمله اخذ شناسنامه برعهده وی میباشد و حسب ماده 884قانون مدنی صرفا" موضوع توارث بین آنها منتفی است ولذا رأی شعبه سی ام دیوان عالی کشور که با این نظرمطابقت دارد بنظر اکثریت اعضاء هیأت عمومی دیوان عالی کشور که با این نظر مطابقت دارد بنظر اکثریت اعضاء هیأت عمومی دیوان عالی کشورموجه ومنطبق با موازین شرعی و قانونی تشخیص میگردد.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
نظریه شماره 971/7 مورخ 8/4/1376 «با انقضای مدت تعلیق وکیل نیاز به تجدید وکالتنامه نیست.» سؤال: آیا وکیل معلق از شغل وکالت، پس از رفع تعلیق، با وکالتنامه سابق میتواند در همان پرونده نسبت به وکالت، از موکل خویش اقدام و ادامه دهد یا خیر؟ نظریه اداره کل حقوقی قوه قضائیه نظر به اینکه اولاً: تعلیق به معنای سلب صلاحیت وکیل نیست، بلکه صرفاً گویای عدم امکان وکالت در برههای از زمان تا روشن شدن تکلیف و رسیدگی به اصل مسأله میباشد. ثانیاً: موارد مرتفع شدن وکالت در ماده 678 قانون مدنی احصا و مشخص گردیده و تعلیق یکی از موارد مذکور نمیباشد. ثالثاً: فرض سؤال این است که موکل وکیل خود را از وکالت عزل ننموده و مشارالیه هم از وکالت استعفا نکرده و از وکیل رفع تعلیق گردیده است. بنابراین نیازی به تجدید قرارداد وکالت نیست.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:13
قرار ترک تعقیب در دادسرا: 1- این قرار توسط دادستان صادر میشود و نه بازپرس. 2- در جرایم قابل گذشت صادر میشود و امکان صدور این قرار در جرایم غیر قابل گذشت منتفی است. 3-شاکی میتواند تا قبل از صدور کیفرخواست تقاضای ترک تعقیب کند. 4- امکان درخواست تعقیب مجدد متهم صرفا برای یک مرتبه ، تا یک سال از تاریخ صدور قرار وجود دارد.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:0
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:0
خیار غبن در تمام عقود ممکن است موجود باشد ....
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:0
در کدامیک از موارد زیر قرار موقوفی تعقیب صادر می شود؟ الف) جرم نبودن عمل ب) گذشت شاکی در جرایم قابل گذشت ج) گذشت شاکی در جرایم غیر قابل گذشت د) نبودن دلیل اثبات کننده علیه متهم جواب: گزینه «ب» صحیح است.
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:0
حقوق مدنی اگر كسي مالي را مِن غیر حق دریافت كرده باشد... الف)ضامن عین و منافع است. ب) در صورتي كه جاھل به ضمان باشد ضامن نیست. ج) در صورتي كه عالم به عدم استحقاق خود باشد ضامن عین و منافع است. د) در صورتي كه عالم به عدم استحقاق خود نباشد ضامن عین است ولي ضامن منافع نیست. جواب: گزينه الف صحیح است
نوشته شده توسط : علیرضا باقری در ساعت : 18:0
مطابق تبصره ماده ۳ ق.آ.د م ،چنانچه قاضی مجتهد باشد و قانون را خلاف شرع بداند پرونده به شعبه دیگری جهت رسیدگی ارجاع خواهد شد، یعنی اینکه ،در مقام قضاوت: |
لينك دوستان
تبادل لینک
هوشمند لينكستان بر چسب ها
حقوق , قانون , لیسانس حقوق , فقه و حقوق , کارشانسی ارشد حقوق خصوصی , کارشناسی ارشد حقوق عمومی , فایل صوتی اصول فقه , مسئولیت مدنی , جزوه حقوق مدنی 3 استاد شعبانی , حقوق تجارت 4 دکتر ولد خانی , فایل صوتی مدنی 5 , دریافت تست جزای عمومی یک , جزوه مقدمه علم حقوق , تدریس حقوق بین الملل خصوصی1 , تدریس ادله اثبات دعوا ,
|
|